U bent hier

Home » Veel gestelde vragen » Uitvaart » Verzekering

Veel gestelde vragen - Verzekering

Bij een natura-uitvaartverzekering verzekert u een aantal diensten en producten, zoals het werk van de uitvaartverzorger, de kist, het rouwdrukwerk en de auto's. Deze diensten en producten worden bij uw overlijden geleverd, hoe hoog de kosten ervan op dat moment ook zijn. Bij een uitvaartverzekering in geld (kapitaalverzekering) verzekert u een geldbedrag, dat na uw overlijden aan de begunstigden wordt uitgekeerd. Van dat geld kunnen zij dan de uitvaart betalen. Uw verzekeringsadviseur kan u vertellen welke verzekeringsvorm het beste past bij uw situatie.

Het leed van een sterfgeval of een levensbedreigende ziekte in een gezin is vaak niet te overzien. Monuta wil voorkomen dat u in zo'n situatie financiële zorgen hebt. Daarom hebben wij verzekeringen die de financiële gevolgen kunnen verlichten. Uitgekiende verzekeringen die exact kunnen worden afgestemd op uw persoonlijke situatie, zoals:

  • de Gezinszekerheidspolis;
  • de Spaarzekerpolis;
  • de Zekerheidspolis bij Ernstige Ziekte.

Uw verzekeringsadviseur kan u alles vertellen over de uitstekende gezinsverzekeringen van Monuta.

De afgelopen jaren is de belastingwetgeving regelmatig veranderd. Uitvaartvoorzieningen horen bij de weinige financiële producten die nog belastingvoordeel kunnen opleveren. Premies voor uitvaartverzekeringen die de vorm hebben van een koopsom, zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar. Ook een storting in een depositofonds kan fiscaal gunstig zijn. Uw verzekeringsadviseur kan u hierover adviseren. Ondanks dat veel uitvaartverzekeringen een eindleeftijd hanteren, is het altijd mogelijk om een regeling te treffen voor de bekostiging van uw uitvaart. Is dat niet het geval, dan kunt u altijd kiezen voor storting van een bedrag ineens in een depositofonds. Over het geld in dit fonds krijgt u een aantrekkelijke rente. Na uw overlijden kan het geld worden gebruikt om uw uitvaart te betalen. In sommige gevallen zijn stortingen in een depositofonds fiscaal aftrekbaar.